Ενημέρωση για δραστηριότητες με εγγύηση ασφαλείας

Η γέννηση ενός μωρού είναι η έναρξη μιας περιπέτειας, με την καλή έννοια πάντα, που δεν τελειώνει ποτέ. Βγαίνοντας από το μαιευτήριο έχεις αγκαλιά σου ένα πλασματάκι για το οποίο ευθύνεσαι από το να συνεχίσει να αναπνέει και να αναπτύσσεται έως του να γίνει ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος με ιδιαίτερες ικανότητες σωματικές και ψυχικές.

Όσο περνάνε οι μήνες τόσο αναρωτιέσαι τι κάνεις σωστά και τι λάθος, πώς μπορείς να του προσφέρεις περισσότερα – αν γίνεται και το παν – ενώ πολύ νωρίς στη περιπέτειάς μας μπαίνουν και οι λέξεις δημιουργική απασχόληση και εκμάθηση.

Η μικρή και σημαντική μας ζωή μοιάζει πολλές φορές με ταινία, άλλοτε κωμωδία, άλλοτε δράμα. Ανάλογα τη περίσταση… θυμήσου πόσες φορές έχεις  βιώσει το δράμα ή τη κωμωδία...

Όταν λέρωσε τους τοίχους με μπογιές και ενώ εσύ προσπαθούσες επί ματαίω να το επαναφέρεις στη τάξη, αυτό χασκογελούσε, όταν έπινε το νερό της θάλασσας ή έφαγε την άμμο στη παραλία, όταν είχε κάποιο ατύχημα με την πάνα του ενώ έπαιζε με άλλα παιδάκια, όταν … όταν… η λίστα δεν τελειώνει ποτέ.

Και μπορεί οι μαμάδες μας και οι θείες μας, οι σημερινές γιαγιάδες δηλαδή, να μας κοροϊδεύουν ότι είμαστε υπερβολικοί, υπερπροστατευτικοί και υποχόνδριοι με τα παιδιά μας ενώ αυτές μας μεγάλωσαν πιο απλά, αλλά εμείς θέλουμε να τη «ψάχνουμε» λίγο τη δουλειά : να κάνουμε σωστή διατροφή στο παιδί, να προσέχουμε τον τρόπο με τον οποίο του μιλάμε, με ποια παιχνίδια θα παίζει, τους χώρους παιχνιδιού, να είναι όλα βιολογικά και μη τοξικά, να… ούτε αυτή η λίστα τελειώνει..

Εκεί κάπου, η ομάδα του kidzclub.gr ανακάλυψε ότι ενώ μπορούσε να βρεί πληροφορίες για τα πάντα στο ίντερνετ, δεν μπορούσε να διαβάσει κάπου μια άποψη για τους χώρους δραστηριοτήτων για νήπια και παιδιά έως 12 ετών. Για την ηλικία 0 – 3 ετών που είναι η πιο ευαίσθητη για την υγεία και τη ψυχολογία του ατόμου και χρειάζεται ιδιαίτερους χώρους παιχνιδιού και κοινωνικοποίησης. Μετά  για την ηλικία 3 – 6 ετών όπου διαφορετικά μπορεί να ακολουθήσει μια δραστηριότητα ή μια θεατρική παράσταση ένα νήπιο 3 ετών και διαφορετικά ένα 6 ετών που πάει και σχολείο.

Οι διακρίσεις των ηλικιών σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρονται στα παιδιά είναι ανάγκη να διευκρινιστούν. Εκεί έξω υπάρχει μια μεγάλη αγορά για την οποία λίγα γράφονται από δημοσιογραφικής πλευράς και ήρθε η ώρα για καλύτερη ενημέρωση.
Εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε με βάσει την ηλικία του παιδιού, την περιοχή που διαμένετε και τα ενδιαφέροντα σας. Η ύλη θα αναβαθμίζετε κάθε εβδομάδα, ενώ θα θέλαμε να έχουμε μια ανοιχτή επικοινωνία με όλους εσάς για οτιδήποτε νέο μπορεί να εντοπίσετε που μπορεί να έχει ενδιαφέρον για τα δραστήρια παιδιά μας.

Agenda

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31