Ορεινές διακοπές με το μωρό; 

Περιπέτεια στη φύση από 0+ έως όσο αντέχετε


Οι διακοπές στη φύση μπορούν να ενώσουν την οικογένεια κι ας ακούγεται σαν πρόκληση για τους περισσότερους από εμάς.
Η παρατήρηση της φύσης και η διαβίωση όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτήν, όπως σε μια κατασκήνωση ή ένα καταφύγιο δημιουργεί δυνατά βιώματα που ενώνουν τους δεσμούς και δημιουργούν υπέροχες αναμνήσεις.
Πόσο μάλλον όταν όλο το εγχείρημα καθοδηγείται από ειδικούς όπως είναι οι έμπειροι ορειβάτες και παιδαγωγοί της εταιρίας TRIPIN adventures που δραστηριοποιείται στα ελληνικά βουνά με κορυφαίο του βουνό των βουνών, τον Όλυμπο.

 


Παρέα με το μωρό, το νήπιο ή το παιδί σας καλείσθε να συμμετέχετε σε ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων για οικογένειες στο βουνό με διανυκτέρευση σε καταφύγιο ή κατασκήνωση ανάλογα με τον προορισμό.
Για 3-4 μέρες οι μεγάλοι μπορούν να χαρούν το χόμπι της πεζοπορίας και της ορειβασίας χωρίς να αποχωριστούν την οικογένεια τους και μάλιστα οι γονείς εάν το επιθυμούν να κάνουν εναλλάξ κάποιες κορυφές με την έμπειρη ομάδα ορειβατών, ενώ το παιδί ή τα παιδιά πάντα συνοδευόμενα από τον άλλο γονέα και την καθοδήγηση ειδικού παιδαγωγού κάνουν κάτι ανάλογο, αλλά tailor made για την ηλικία τους. Η κάθε περιοχή προσφέρεται για ιδιαίτερες εμπειρίες, όπως ο Αώος όπου οι οικογένειες με μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να κάνουν ράφτιγκ και ιππασία μεταξύ άλλων.


Οι δραστηριότητες χωρίζονται σε αυτές που ακολουθούν γονείς μόνοι τους και σε αυτές που ακολουθούν τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία μαζί με τουλάχιστον έναν από τους γονείς τους και έχουν κοινή συνισταμένη την επαφή με τη φύση και τις καθημερινές συγκινήσεις που αυτή μας προσφέρει γενναιόδωρα.
Το όλο concept θέλει να μας αφυπνίσει και να αγαπήσουμε τη φύση παρατηρώντας και συμμετέχοντας μέσα στο κάδρο που αυτή δημιουργεί από πολύ νωρίς στην ζωή μας.
Η μέρα είναι γεμάτη με εμπειρίες που βλέπεις, πιάνεις και γεύεσαι μακριά από το αποστειρωμένο περιβάλλον της πόλης. Τα παιχνίδια εναλλάσσονται με βιωματικές εμπειρίες και μικροί – μεγάλοι καλούνται να συνεργαστούν με φόντο το πιο όμορφο entertainment park, αυτό της ελληνικής φύσης.


Στον Όλυμπο το πρόγραμμα καλύπτει και τις 4 εποχές του χρόνου και η διαμονή είναι στο καταφύγιο Σταυρός που βρίσκεται σε 960μ. υψόμετρο, πολύ κοντά στο Λιτόχωρο και η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο.
Στο Λεωνίδιο και στον Αώο η διαμονή είναι σε οργανωμένο κάμπινγκ.
Αυτή η πρόταση διακοπών ίσως δεν είναι και η πιο ξεκούραστη, είναι σίγουρα η πιο …φευγάτη και δίνει λύση σε γονείς που έχουν την ορειβασία και αναρρίχηση ή ακόμη και τη πεζοπορία δεύτερη φύση τους. Σε αυτούς που είναι πολύ δραστήριοι και δεν συμβιβάζονται με το γεγονός ότι επειδή έγιναν γονείς πρέπει να αποχωριστούν τις εξορμήσεις τους και σε αυτούς που τους αρέσουν οι νέες εμπειρίες.
Αναφέρομαι στις ιδιαίτερες προτιμήσεις των γονέων γιατί αυτοί ορίζουν τον τρόπο διακοπών και όχι τα παιδιά.
Πoιο παιδί θα πει όχι σε μια περιπέτεια και σε πoιο παιδί δεν αρέσουν τα ομαδικά παιχνίδια στη φύση;

more info www.tripin.gr 

 

Agenda

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31