Με τη γυμναστική «γεννάμε» πιο έξυπνα παιδιά

 


Όλες οι νέες μαμάδες θέλουν να έχουν τα πιο έξυπνα και δραστήρια παιδάκια.Με την σωστά καθοδηγούμενη άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν και να τα καταφέρουν.


Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που κάνουν συστηματική άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γεννάνε παιδιά με αυξημένο δείκτη ευφυΐας κατά 8%, ενώ παράλληλα έχουν αυξημένη μνήμη και αυξημένες μαθησιακές ικανότητες.


Επίσης, τα παιδιά των οποίων οι μαμάδες ασκούνται τακτικά και στην εγκυμοσύνη και στη λοχεία και στον θηλασμό έχουν 14 % περισσότερη ευφυΐα, συν αυξημένη μνήμη και μαθησιακές ικανότητες.
Η μητέρα είναι πιο υγιής (βλέπε σχετ. άρθρο εδώ ) οπότε το παιδί είναι καλύτερα και ψυχολογικά και σωματικά


Πού οφείλονται όλα αυτά τα πλεονεκτήματα


Η άσκηση ευνοεί την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στη κοιλιά και τη μήτρα με αποτέλεσμα προκαλεί περισσότερη αιμάτωση και το παιδί παίρνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το αίμα της μαμάς.
Επίσης, με τη γυμναστική, η έγκυος μαθαίνει να αναπνέει καλύτερα, άρα παρέχει και καλύτερη οξυγόνωση στο έμβρυο.

4ο τρίμηνο


Οι 3 μήνες μετά τον τοκετό λέγεται και 4ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης για αυτό πρέπει να προσέχουμε τις επιλογές και στο πως κινείται η γυναίκα. Υπάρχουν ακόμη οι επιδράσεις της ρηλαξίνης στο σώμα που καθιστούν το σώμα πιο επιρρεπές σε τραυματισμούς.
Κατά την περίοδο αυτή που οι γυναίκες βιάζονται να επαναφέρουν το σώμα τους πρέπει να αποφεύγεται το τρέξιμο και οι κλασικοί κοιλιακοί όπως και τα βάρη, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητους τραυματισμούς στον εύθραυστο ακόμη οργανισμό τους.

Όλα τα άρθρα μας για την περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας γράφονται με την βοήθεια της Ιωάννας Βαπορίδη 

Σύντομο βιογραφικό
Απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ με ειδικές σπουδές και μεταπτυχιακό στην εκγύμναση ειδικού πληθυσμού, η πρώτη που δίδαξε Aqua Yoga σε εγκύους το 2008. Έχει εξειδικευτεί στην εκγύμναση εγκύων και λεχώνων με σεμινάρια και σχολές που γίνονται στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια. Αποτέλεσμα της πολυτεούς εμπειρίας της στον χώρο αυτό είναι η "γέννηση" του Aquabirth to 2013, ένα κέντρο αφιερωμένο στην οικογένεια, όπου ακόμη και οι μπαμπάδες έχουν τα δικά τους προγράμματα! www.aquabirth.gr

Είναι και η ίδια μαμά και μάλιστα πολύ δραστήρια !

Agenda

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31