10 τρόποι για ηλιοπροστασία  

10 πρακτικοί τρόποι να απολαύσετε ασφαλείς αποδράσεις κάτω από τον ήλιο από την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία, αλλά και συμβουλές για την προστασία των μωρών σας

 

1. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ το καλοκαίρι, η έντονη άσκηση θα πρέπει να μειώνεται στα 15 λεπτά μάξιμουμ .


2. Ξεκινώντας μια έντονη άσκηση ή ακόμη και μετά από ταξίδι με πολύ ζέστη, θα πρέπει να ξεκουράζεστε αρκετά και να ενυδατώνεστε ενώ η ένταση της άσκησης τις πρώτες μέρες πρέπει να είναι μειωμένη όπως και η διάρκειά της. Σε ταξίδια σε πολύ θερμότερες περιοχές από την συνηθισμένη σας θερμοκρασία, η διάρκεια προσαρμογής μπορεί να είναι 7 – 14 μέρες ιδιαίτερα όταν τα επίπεδα της υγρασίας είναι πολύ ανεβασμένα.


3. Πριν από δραστηριότητα στην ύπαιθρο τα παιδιά πρέπει να πίνουν ελεύθερα νερό και δεν θα πρέπει να τα αφήνουμε να νοιώθουν δίψα. Για μια δραστηριότητα μικρότερη της μιας ώρας το νερό από μόνο του είναι μια χαρά. Θα πρέπει όμως να ενυδατώνονται και να κάνουν ένα διάλειμμα κάθε 20 λεπτά στην πολύ ζέστη.


4. Τα ρούχα θα πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμα και από υλικό το οποίο απορροφά τον ιδρώτα, ή καλύτερα ακόμη που βοηθούν να εξατμιστεί ο ιδρώτας. Οι πολύ ιδρωμένες μπλούζες θα πρέπει να αλλάζονται με στεγνές. Για την θάλασσα και τα σπορ στο νερό υπάρχουν ειδικές μπλούζες και μαγιό με προστασία UV 50+


5. Επιλέξτε γυαλιά με προστασία ultraviolet (UV) που είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα για προστασία των ματιών ακόμη και για τα μωρά.


6. Απλώστε αντηλιακό SPF15 ή ακόμη μεγαλύτερο στις περιοχές που το δέρμα δεν είναι καλυμμένο . Πριν καλύψετε όλο το κορμί με αντηλιακή κρέμα κάντε ένα τσεκ για αλλεργική αντίδραση σε κάποιο σημείο της πλάτης του.


7. Αποφύγετε τα μάτια και σκουπίστε καλά με ένα καθαρό βρεγμένο πανί εάν μπέι κρέμα κοντά στην περιοχή των ματιών.


8. Επαναλάβατε το αντηλιακό κάθε 2 ώρες ή μετά το κολύμπι.


9. Προσοχή στα αντηλιακά που είναι σε μορφή σπρέι . Ψεκάστε πρώτα στο χέρι σας και αποφύγετε να το δώσετε για χρήση σε μικρά παιδιά.


10. Όταν ένα παιδί αισθανθεί αδιαθεσία, ναυτία ή πονοκέφαλο θα πρέπει άμεσα να μεταφερθεί σε δροσερό σημείο.

 

Ασφάλεια στον ήλιο για μωρά κάτω των 6 μηνών


Τα μωρά που διανύουν το πρώτο εξάμηνο της ζωής τους θα πρέπει να προφυλάσσονται από την απευθείας επαφή με τον ήλιο .

Τοποθετήστε το μωρό σας κάτω από ένα δέντρο ή μια ομπρέλα.

Ντύστε τα με ελαφριά ρούχα που θα καλύπτουν τα χέρια και τα πόδια και χρησιμοποιήστε καπέλα με ειδικό κάλυμμα για το πίσω μέρος του λαιμού και τους ώμους.


Όταν τα απαραίτητα ρούχα ή η πολυπόθητη σκιά δεν είναι εύκολο να βρεθούν απλώστε του ελάχιστη ποσότητα αντηλιακού που δεν προορίζεται σε μωρά στο πίσω μέρος των χεριών και στο πρόσωπο. Θυμηθείτε ότι χρειάζεται 30 λεπτά για να δράσει το αντηλιακό…


Εάν ένα μωρό καεί στον ήλιο, σαν πρώτες βοήθειες κάντε του κρύες κομπρέσες στην πάσχουσα περιοχή..


Εάν βγουν σπυράκια , υποστεί έγκαυμα , το παιδί έχει πόνο ή πυρετό μιλήστε αμέσως με τον παιδίατρο σας.


Η πρώτη και καλύτερη γραμμή άμυνας για τον ήλιο για όλες τις ηλικίες είναι η κάλυψη του σώματος.

Καθίστε στην σκιά όποτε αυτό είναι δυνατό και περιορίστε την έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια των καυτών ωρών 10 π.μ.– 4 μ.μ.

 

Agenda

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31