Η άνοιξη είναι προ των πυλών και ήδη τη Κυριακή που μας πέρασε πολλοί από εσάς εξορμήσατε σε πλατείες και πεζόδρομους ή ακόμη και σε αλσάκια της πόλης με τα μικρά σας. Τα ποδήλατα και τα δίτροχα πατίνια σε πρώτο πλάνο ενώ οι πιο "γρήγοροι" ανέβηκαν στα In Line Skates.

Τα δίτροχα πατίνια έχουν πάρει μεγάλο μερίδιο της αγοράς ειδικά τα τελευταία χρόνια όταν γνωστές εταιρίες λανσάρησαν νέες ιδέες για χρήση από δύο ετών και άνω. Το  πρώτο καιρό χρησιμεύει σαν ποδηλατάκι δίχως πετάλια και κάνει θραύση στους μικρούς μας φίλους ενώ οι γονείς ευχαριστιούνται τη value for money επιλογή τους.

Αυτή είναι μια σχετικά ασφαλής επιλογή για νήπια που δεν ξέρουν καν ποδήλατο. Οι ταχύτητες που αναπτύσσουν είναι μικρές και τα πόδια ελέγχουν εύκολα το μικρό όχημα.

Τα In Line Skates από την άλλη είναι πιο απαιτητικά και αρκετά πιο γρήγορα. Πρόκειται για μποτάκια που διαθέτουν ρόδες στη σειρά τη μια πίσω από την άλλη και συνήθως η πρώτη βρίσκεται μπροστά από τα δάχτυλα του ποδιού και η τελευταία πίσω από τη φτέρνα. Στο ίδιο σημείο στο ένα από τα δύο πόδια υπάρχει και το φρένο. Αν και υπάρχουν αρκετά νήπια που έχουν δοκιμάσει In Line από την ηλικία των 3 ετών, η καταλληλότερη ηλικία εκμάθησης είναι τα 4-5 χρόνια, καθώς το παιδί πρέπει να μάθει να υπακούει σε κανόνες και τεχνικές προκειμένου να είναι ασφαλές.

Φυσικά υπάρχουν και τα Quads με 4 ρόδες, δύο μπρος και δύο πίσω που είναι πιο σταθερά και πιο εύκολα στην ισορροπία. Σε κάθε περίπτωση τα παιδικά In Line Skates και τα Quads πωλούνται σε αυξομειούμενα μεγέθη για να μπορείτε να... προλαβαίνετε την γρήγορη ανάπτυξη των μικρών φίλων. Επίσης θα βρείτε και συλλόγους και εταιρίες που αναλαμβάνουν την ασφαλή εκμάθηση σε ελεγχόμενους χώρους.

Ό,τι κι αν επιλέξετε εσείς για το παιδί σας πάντα να φροντίσετε να φοράει κράνος και προστασίες για τους αγκώνες και τα γόνατα. Έτσι το παιχνίδι παραμένει ευχάριστη εμπειρία ακόμη και μετά από μια πτώση - που είναι και μάλλον σίγουρη...

Ήξερες ότι...
Τα In Line Skates εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1760 και δημιουργός τους ήταν ο Βέλγος Jean - Joseph Merlin. Χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες και ακόμη περισσότερες πατέντες από εφευρέτες όλης της υφηλίου και των εποχών μέχρι να φτάσουν στη σημερινή τους μορφή από την εταιρία Rollerblade το 1987.

info: BEACH ADDICT , 38 χλμ. Λεωφόρος Πόρτο Ράφτη

τηλ. 22990 76769, 6944588533

Agenda

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31